Hayvan İsimleriKelimeler

Y Harfi ile Başlayan Hayvan İsimleri

Y ile başlayan hayvanlar değil de dünyada ne kadar hayvan türü var tahmin edebilir misiniz? Emin olun bütün tahminlerinizin birazdan okuyacağınız listeden sonra sönük kalacak. Karada, denizde ve havada hatta yerin altında bile yaşayabilen binlerce canlıyı sizler için listelemeye çalıştık.

Hayvanlar insanlar ile birlikte dünyayı paylaşan canlılar aslında. Tabi ki birde bitkiler var. Üç ayrı canlı türü dünyayı paylaşmış ve bir döngü içinde bunu sürdürmeye çalışıyor. Lakin burada biraz aktivist gibi konuşmak gerekirse hayvanlardan önce biz onların yaşam alanına saldırmaya başladık. Hatta yeri geldi yaşam alanlarının bile ötesine geçip yaşamlarına saldırmaya başladık. Bu yüzden de y harfi ile başlayan hayvanlar listemizde bulunan canlılardan çoğu neslinin tükenmesi tehlikesi ile karşı karşıya.

Tabi bunu çevirmekte bizim elimizde diyerek yazımız hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Öncelikle bu yazı nerede ihtiyacınız olur. Mesela arkadaşlarınız ile isim şehir hayvan oyunu oynuyorsanız buradan küçük kopyalar alabilirsiniz. Yüzlerce hayvan türünden en farklısını tercih ederek rakiplerinizin bir puan önüne geçebilirsiniz. Sakın endişelenmeyin bu sır kesinlikle aramızda kalacak. Ayrıca hayvan türlerini bilmek ve haklarında bilgi sahibi olmak ufkunuzu genişletecek genel kültür bilgisi olarak beyninize yerleşecektir. Yazımızın girişinde birçok hayvanın açıklamasını yaptık. Genel kültür olarak kendinize bir şey katmak isteyenlerdenseniz hayvanların ait olduğu familyalara kadar öğrenebileceğiniz bu bölümü okuyabilirsiniz. Yok eğer sadece oyun için buradaysanız listemizde de farklı hayvanları kolaylıkla bulabilirsiniz.

Y Harfi ile Başlayan Hayvan İsimleri, Baş Harfi Y Olan Hayvan İsimleri

Yarasa

yarasa
yarasa

Türkiye’de yaşayan 47 yarasa türü vardır. Yarasalar, aşırı soğuk yerler (kutup bölgeleri) ve aşırı sıcak yerler (çöller) dışında pek çok ortamda yaşarlar. Yarasalar önemli tozlayıcılardır ve böcek popülasyonunun kontrolüne yardımcı olurlar. Bu hayvanlar sosyaldir ve yüzbinleri bulabilen gruplar halinde yaşarlar! En çok bilinenleri vampir yarasalar olsa da, yiyecek olarak başka bir hayvanın kanını kullanan yalnızca üç yarasa türü vardır.

Yarasa, bu olağanüstü hayvanın ortak adıdır. Chiroptera ise bilimsel adıdır. Yarasanın mammalia sınıflandırması mevcuttur. Yarasalar microchiroptera ailesindedir.

Brezilya serbest kuyruklu yarasasının, Amerika Birleşik Devletleri’nin güney kesiminde yaşayan Meksikalı serbest kuyruklu yarasa adı verilen bir alt türü vardır. Ayrıca, Virginia büyük kulaklı yarasası, Townsend’in büyük kulaklı yarasasının bir alt türüdür.

Bir yarasanın ince bir kahverengi, siyah veya gri kürk tabakası vardır. Küçük veya büyük kulakları ve küçük siyah gözleri vardır. Türlerine bağlı olarak, bir yarasanın ağırlığı 2 grama kadar düşük olabilir. 2 gram ağırlığındaki bir yarasayı tek bir metal bozuk paradan daha hafif olarak düşünün. En büyük yarasa türleri 1.50 kg ağırlığa kadar çıkabilir. 1.5 kilogram ağırlığındaki bir yarasa, ortalama boyutlu bir tuğlanın yarısı kadardır.

Bir yarasanın kanatları en unutulmaz özelliğidir. Bir yarasanın kanadının parmakları olarak düşünebileceğiniz dört kemiği ve başparmak görevi gören bir kemiği vardır. Zar adı verilen ince bir deri tabakası bu kemikleri birbirine bağlayarak yarasanın esnek kanadını oluşturur. Daha önce bir yarasa uçuşunu izlediyseniz, yarasaların bir anda yön değiştirebileceğini bilirsiniz. Onlara bu beceriyi veren, kanatlarındaki bu esnek parmak kemikleridir. Bir yarasanın kanatları da ona hız kazandırır. En hızlı yarasa saatte 99 mil gidebilir.

Yengeç

yengeç
yengeç

Yengeçler suda yaşayan hayvanlardır ve omurgasızlardır. Bu hiçbir omurgaya sahip olmadıkları anlamına gelir. Tüm yengeçler, iç organlarını koruyan sert kabuklarla kaplıdır. Sudaki oksijeni çekmek için kullandıkları solungaçları kabuklarının içinde gizlidir. Yengeçler, böcekler ve örümceklerle ilişkilidir, ancak tüyler ürpertici kuzenlerinden daha fazla bacakları vardır. Yengeçlerin yürüme bacakları ve pençeleri dahil on bacağı vardır. Bu pençeler, bir yengeci rahatsız eden herhangi bir hayvana veya kişiye keskin bir yara izi verebilir! Bazı yengeçlerin ayrıca yüzmelerine yardımcı olan kürek şeklinde iki bacağı vardır.

Binlerce farklı yengeç türü vardır. Boyutları bir inçten daha küçük bile olabilir. Yengeçler kırmızı, yeşil, kahverengi ve mavi dahil her türlü renkte olabilir. Bazılarının kabukları düz, bazılarının kabukları ve yumruları vardır.

Yengeçler, tuzlu su ve tatlı su da dahil olmak üzere hemen hemen her su kütlesinde yaşayabilir ve bazıları karada yaşayabilir. Onları kumlu bir plajda, çamurlu bir göl kenarında veya kayalık bir deniz kayalıklarında görebilirsiniz. Ilık veya buzlu, derin veya sığ suda yaşayabilirler. Dipte kalma eğilimindedirler, ancak bazı yengeçler yüzebilir. Birçok yengeç göç eder, yani yıl boyunca bir yerden başka bir yere hareket ederler.

Yılan

Yılan için çok soğuk olduğu bilinen kutup bölgeleri dışında her kıtada bulunan yılanlarla birlikte dünya çapında bilinen yaklaşık 2.700 yılan türü vardır.

Yılanların avlarını öldürmesinin iki yolu vardır, zehirleyerek öldürmek ve boğarak öldürmek.

Kuzey Yarımküre’de daha soğuk bölgelerde yaşayan çoğu yılan türü, soğuk kış aylarında kış uykusuna yatarlar. Yılan, ilkbaharda çiftleşme eğilimindedir.

  • Dünyada 3000’den fazla yılan türü vardır. Antarktika hariç her kıtada bulunurlar.
  • Yılanlar, diğer sürüngenler gibi soğukkanlıdır. Bu, vücut sıcaklıklarının, sıcaklığı sabit kalan sıcakkanlı hayvanların aksine, bulundukları ortamın sıcaklığına göre değiştiği anlamına gelir. Daha soğuk iklimlerde yaşayan yılanlar bu nedenle kışın kış uykusuna yatarlar, aksi takdirde hayatta kalamayacak kadar soğuk olurlar.
  • Yılanlar yiyeceklerini ısırmazlar, bu yüzden büyük avları yiyebilmek için çenelerini açarak yiyeceği bütün olarak yutarlar.
  • Yılanlar ağızlarını 150 dereceye kadar açarak kendi boyutlarından % 75-100 daha büyük şeyler yiyebilirler. Bir yılanın midesi için fazla büyük olan bir avı yedikten sonra patladığı bile biliniyor!
  • Boas ve anakondalar gibi yılanlar, avlarını sıkarak öldürür.
Yılan Balığı
yılan balığı
yılan balığı

En tehlikeli yılan balığı türü kongerdir. Bu balıklar görünüşte daha çok yılan gibi görünseler de aslında balıklardır. Yılan balığı, 5 cm ila 50 cm veya daha fazla uzunlukta olabilir. İnsanların aşırı tüketimi nedeniyle birkaç tatlı su türü tehlike altındadır.

Anguilliformlar, tatlı su ve deniz morayları gibi tuzlu su balıklarını içerir. 19 aile, 111 cins ve yaklaşık 800 tür vardır. Ayrıca Phylum Chordata’dan actinopterygii sınıfına kadar geniş bir skalada sınıflandırılırlar. Yılan balıkları aynı zamanda Teleost’lar veya mevcut tüm balık türlerinin % 96’sını içeren infraclass teleostei’nin üyeleridir.

Yılan benzeri balıklar ve gerçek yılan balıkları dahil olmak üzere 800’den fazla tür vardır. Konger, elektrikli yılan balığı, ateş ve muraena en tehlikeli türlerdir. Conger ve muraena, insanları sürükleyecek kadar güçlü keskin dişlere sahip güçlü çenelere sahipken, elektrikli bir yılanbalığından gelen birkaç şok, kalp sorunları olan kişilerde solunum veya kalp yetmezliğine neden olabilir. Ateş yılan balığı zehirli bir cilde sahiptir.

Farklı türlerin görünüşleri uzunluklarına, renklerine, ağızlarına ve yüzgeçlerine göre değişir. Bununla birlikte, hepsinin, gerçekten sırt ve anal yüzgeçlerin füzyonu olan modifiye edilmiş bir kuyruk yüzgeci ile biten uzun yılan benzeri veya solucan benzeri gövdeleri vardır.

Yunus
yunus
yunus

Yaygın yunus terimi, dünya çapında daha sıcak denizlerde bulunan kısa gagalı ortak yunus ve uzun gagalı ortak yunusu ifade etme eğilimindedir.

Yaygın yunus genellikle Akdeniz çevresinde bulunur, ancak aynı zamanda yaygın olarak derin kıyı sularında görülür. Bazı yunus popülasyonları tüm yıl boyunca mevcut olabilir, diğerleri ise göçmen şeklinde hareket etmektedirler.

Yunuslar sayı olarak 10-50 civarında gruplar halinde seyahat ederler ve sıklıkla 100-2000 kişilik gruplar oluşturabilirler. Bu gruplar genellikle birlikte yüzeye çıkan, zıplayan ve sıçrayan gruplarla sosyal olarak çok aktiftir. Tipik yunus davranışları arasında kuyruğa vurma, çene tokatlama, pruva atma ve evlenme teklif etme (insanlara yönelik gösteri) yer alır.

Yaygın yunuslar en hızlı yüzen deniz memelileri arasındadır ve bazıları çoğunlukla 40 km / s hıza ulaşmaktadır. Yunusların, avlarını farklı şekilde avlamak için hem hızlarını hem de büyük özelliklerini kullandıkları bilinmektedir.

Y Harfi ile Başlayan Hayvan İsimleri ve Anlamları

Y harfi ile başlayan hayvan isimleri hangileridir? Baş harfi Y olan hayvan isimleri hangileridir? İsim şehir hayvan oyunu için hayvan isimleri.

  • Yaldızlı Pisi Balığı
  • Yalıçapkını
  • Yarasa
  • Yayın Balığı
  • Yengeç
  • Yılan
  • Yılan Balığı
  • Yunus
DEVAMI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu