

K harfi ile başlayan bitkiler listesini oluşturmamızda ki amaç hem bitkiler hakkında genel kültür olacak bilgiler vermek hem de isim şehir oyununda size yardım etmek. İtiraf edin sizde bu oyunda rakiplerinizi elemek için internet yardımı alanlardan bir tanesisiniz. Yoksa burada olmazdınız öyle değil mi? Merak etmeyin diğer oyunculara bundan kesinlikle bahsetmeyeceğiz. Hemen K harfi ile bitki bulun ve tablonuza yazın.
Genel kültür bilgisi açısından gelen ziyaretçilerimiz için de oldukça renkli bir içerik oluşturmaya çalıştık. Bitkilerin yanlarına kısa kısa bilgiler vererek eğlenceli bir şekilde bilgi ufkunuzu genişletebilirsiniz.
K harfi ile bitki, K harfi ile sebze, K harfi ile meyve isimleri;
Baş harfi K ile başlayan bitki, sebze ve meyvelerin listesini aşağıda detaylı şekilde bulabilirsiniz.
K ile Bitki, Sebze ve Meyve İsimleri
KABAK: Bağırsak işlevlerinin yerine getirilmesinde ve düzenlenmesinde faydalı bir besin olan kabak bir tarla bitkisidir. İçerisinde birden çok faydalı element barındırır.
KAPARİ: Dikenli bir bitki çeşidi olan kaparinin bir diğer adı gebre otudur.
KARA LAHANA: Turpgiller ailesinin bir üyesi olan bitki lahana türünün çeşididir. Doğu Karadeniz bölgesinde bolca yetişen kara lahana koyu yeşil ve uzun yapraklara sahiptir.
KARABİBER: Sıradaki bitkimiz kebap ve mangal keyfi yaparken mutlak suretle aradığımız bir baharat olan karabiber. Karabiber bitkisinin kurutulup işlenmesi ile karşımıza bir baharat gibi çıksa da aslında bir bitkinin işlenmiş şeklinde son halidir. Çay gibi.
KARANFİL: Karanfil deyince aklınıza ilk olarak o kırmızı güzel çiçeklerin geldiğine eminim. Ama aynı isimde ve farklı anlamda bir çeşidi daha var. Daha çok baharat olarak kullanılan karanfil ise sağlığa oldukça yararlı bir bitkidir. Küçük kökçükler olarak karşımıza çıkan bu türü acımsı bir tada sahiptir.
KARNABAHAR: Yemeği ve kızartması ile meşhur karnabahar beyaz renkte ve kıvırcıklı bir yapıya sahiptir. 2 yıllık otsu bitkiler sınıfında olan karnabaharın ana vatanı ise Doğu Akdeniz olarak bilinmektedir.
KARPUZ: Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti karpuza geldi sıra. Kalın ve yeşil kabuğun altında kıpkırmızı beliren karpuz ülkemizde genellikle Diyarbakır yöresi ile özdeşleştirilir. Buna rağmen Akdeniz başta olmak üzere ülkemizin çoğu yerine görülmesi de mümkündür. Tarla bitkisi olan karpuz su imkanına sahip olan tarlalarda daha iyi yetişmektedir.
KAVUN: Karpuzun kardeşi de diyebileceğimiz kavun kabakgiller ailesinin bir üyesidir. Sürüngen bir ağaç gövdesine sahip olan kavunun olgunlaşmış meyvelerine kelek denir ve oldukça lezzetlidir.
KAYISI: Malatya ilinin en meşhur besini olan kayısı dikensi ve tüysüz bir ağacın meyveleridir. İnce bir dış kabuğa, yumuşak etsi bir gövdeye ve merkezinde sert bir çekirdeğe sahiptir.
KEÇİBOYNUZU: Harnup olarak da bilinen keçiboynuzu birçok hastalığa şifa olması ile bilinir. Özellikle Anadolu’da pekmezi sıkılır ve bu şekilde tüketilir. Şöyle bir iddia da bulunmak gerekirse Anadolu’da evinde keçiboynuzu pekmezi olmayan aile sayısı çok azdır.
KEKİK: Ballıbabagiller ailesinin bir üyesi olan kekik çayırlık alanlarda görülen bir bitkidir. Yeşil tazeliği çay olarak tüketilebilirken kurutulduğunda ise baharat olarak tüketilebilir.
KEREVİZ: Coğrafya olarak çukur ve sazlık kesimlerde bolca yetişen kereviz maydanozgiller familyasının bir bitkisidir. Bir metreye kadar boylanabilen kereviz iki senelik bitkiler sınıfındadır.
KESTANE: Kış aylarında sıcacık sobanın üzerinde az cızlatıp yemedik. Kayıngiller familyasından olan kestane fındığa benzeyen bir yapıya sahiptir. Sert bir dış kabuğa sahiptir ve içerisinde beyins bir parça vardır. Isıtılıp yendiğinde dünyanın en lezzetli atıştırmalığı olabilir.
KETEN TOHUMU: Bazı bölgelerde zeyrek olarak da adlandırılan keten tohumu ketengiller familyasının isim babasıdır. Haziran ve Ağustos aylarında boylanan bitki çekirdek büyüklüğünde ürünler veriri.
KIRMIZI BİBER: Amerika kökenli biber türünün bir cinsidir. Acı ve tatlı formasyonları olabildiği gibi cin biber, kapya biber, sivri biber gibi türleri bulunmaktadır.
KİRAZ: Gülgiller ailesinden olan kiraz eşsiz bir lezzete sahip olan meyvelerdendir. Dünyanın çoğu bölgesinde özel bir iklim kuşağı gerektirmeden yetişebilir.
KİVİ: Asmaya benzeyen bir ağaç üzerinde yetişen kivi dışarıdan patatese benzemektedir. Yeşil ve tatlı bir iç kısma sahip olan meyvenin son zamanlarda en çok neyi meşhur derseniz kesinlikle çayı derdim. Çayda olduğu gibi birçok bitkisel kür ve maske gibi ürünlerde de kullanılabiliyor.
KUŞBURNU: Avrupa ve Batı Asya gibi bölgelerde daha fazla yetişen kuşburnu bizde genel olarak çay olarak kullanılır. C vitamini bakımından dünyanın en dolu meyvesi olma özelliği gösteren kuşburnu çay olarak tüketilebileceği gibi kurutulup baharat veya çay haline de getirilebilir.
KUŞKONMAZ: Asparagaceae familyasının bir ferdi olan kuşkonmaz sebze olarak tüketilebildiği gibi süs olarak da kullanılabilmektedir. Daha çok ılıman ve güneş gören yerler görülür.
KUZUKULAĞI: Kuzukulağıgiller familyasının isim babası olan bitki çok yıllık bitki türleri sınıfında bulunur. Tüysüz yapraklara pembe renkli çiçeklere sahiptir. Yaprakları yemeklerin yanında yeşillik olarak tüketilebilir.
KURU FASULYE:
K harfi ile başlayan bitkiler listesi yaptık ve hepsi hakkında kısa kısa bilgiler verdik. Umarım işinize yarayacak şeyler öğrenebilmişsinizdir.