

D harfi ile başlayan bitkiler listesini oluşturmamızda ki amaç hem bitkiler hakkında genel kültür olacak bilgiler vermek hem de isim şehir oyununda size yardım etmek. İtiraf edin sizde bu oyunda rakiplerinizi elemek için internet yardımı alanlardan bir tanesisiniz. Yoksa burada olmazdınız öyle değil mi? Merak etmeyin diğer oyunculara bundan kesinlikle bahsetmeyeceğiz. Hemen d harfi ile bitki bulun ve tablonuza yazın.
Genel kültür bilgisi açısından gelen ziyaretçilerimiz için de oldukça renkli bir içerik oluşturmaya çalıştık. Bitkilerin yanlarına kısa kısa bilgiler vererek eğlenceli bir şekilde bilgi ufkunuzu genişletebilirsiniz.
D harfi ile bitki, D harfi ile sebze, D harfi ile meyve isimleri;
Baş harfi D ile başlayan bitki, sebze ve meyvelerin listesini aşağıda detaylı şekilde bulabilirsiniz.
D ile Bitki, Sebze ve Meyve İsimleri
DAĞ MUŞMULASI: Gülgiller ailesinin bir diğer üyesi de dağ muşmulasıdır. Kışın yaprak döken bu bitkiler kimi zaman tamamen yapraklarını dökmüş olarak kimi zamanda tamamen yeşillikler içinde olarak karşımıza çıkar.
DAĞ ÇİLEĞİ: Yaban çileği de denilen dağ çileği genellikle dağlık ve çalılık alanlarda görülür. Diğer çilek türleri gibi oldukça lezizdir ve yenebilir. Ülkemizde en çok Karedeniz Bölgesi’nde görülen dağ çileği reçel yapımında da kullanılır.
DARI: Buğdaygiller ailesinin en popüler fertlerinden bir tanesi de darıdır. Ülkemizde İç Anadolu, Marmara, Karadeniz ve Ege gibi bölgelerimizde yetiştirilmektedir. Besin kaynağı olarak kullanılabildiği gibi tohum yapımında da kullanılıyor.
DEFNE: Üç türü bulunan defne, defnegiller ailesinin herdem yeşil ağaç görüntüsündeki bir üyesidir.
DEMİRHİNDİ: Bu bitkiyi çoğunuz ilk defa duyuyor olabilir. Afrika kökenli olan demirhindi Hindistan ve Mısır başta olmak üzere tropikal iklime yakın veya bu kuşakta bulunan tüm ülkelerde yetiştirilebilmektedir. Palmiye gibi yüksek bir ağaçtır ve boyu 20 metreleri kolaylıkla geçmektedir.
DENİZ BÖRÜLCESİ: Denize yakın ve nemli bölgelerde yetişen deniz börülcesi ıspanakgiller familyasının bir üyesidir.
DERE OTU: Kent pazarlarını dolaşanların muhakkak tezgah üzerlerinde bir veya iki kez gördüğü sebzeye geldi sıra. Dere otu ana vatanı Asya olan bir maydanozgiller üyesidir. Sera ve bahçelerde yetiştirilmesinin yanı sıra sulak bölgelerde karşımıza da çıkabilir.
DOLMALIK BİBER: Adı üzerinde anlaşılacağı gibi bir biber türü. Dolma yemeğinde veya bu tarz yemeklerde sıklıkla kullanılmasından bu adı almıştır. Yumruk büyüklüğündedir ve sarı, yeşil, kırmızı gibi türleri vardır.
DOMATES: Ülkemizde en çok üretilen ve en çok tüketilen sebzelerden bir tanesi de domatestir. Ülkemizde bu kadar çok bilinmesine rağmen ana vatanı ise Güney ve Orta Amerika’dır. Patlıcangiller ailesinin bir ferdidir.
DÖNGEL MEYVESİ: Eriksi bir yapıya sahip olan döngel meyvesini ülkemizde biz muşmula olarak tanımaktayız. Yabani olanlarının parmak büyüklüğünde olduğu meyve türünü çocukluk yıllarımızdan tırmandığımızın ağaçlardan da tanıyoruz.
DRAGON MEYVESİ: Kaktüs cinsi bitkiler içerisinde bulunan dragon meyvesi veya ejder meyvesi ülkemizde pek yetiştirilmiyor. Hylocereus türünden olanı ise oldukça popülerdir.
DURİAN MEYVESİ: 5-10 yaşları arasında meyve vermeye başlayan 40 metrelik bir ağaç düşünün. Gerçekten devasa boyutları olan Durian ağacı Malezya, Tayland ve Vietnam gibi güneydoğu Asya ülkelerinde yetiştiriliyor.
DUT: Tadına doyum olmayan meyvelerden bir tanesi de duttur. Ana vatanı Çin olan Dut ağaçları ve meyveleri mevsimsel olarak ülkemizde de görülmektedir. Beyaz veya siyaha yakın tonlarında meyveler verebilen dut ağacı silindir şeklide bir gövdeye ve tırtıklı kabuklara sahiptir.
D harfi ile başlayan bitkiler listesi yaptık ve hepsi hakkında kısa kısa bilgiler verdik. Umarım işinize yarayacak şeyler öğrenebilmişsinizdir.