Seyahat

İzmir Ücretsiz Kamp Alanları 2022

İzmir ücretsiz kamp alanları İzmir’in güzelliklerinde sizlere birer kesit sunuyor adeta. Kordon’u ile, gevreği ile, Bozası ile denizi ile, insan ile sokakları ile Türkiye’nin en güzel illerinden bir tanesi olan İzmir’de kamp yapabileceğiniz yerleri listelediğimiz yazının içeriğine geçmeden önce İzmir hakkında bir şeyler söylemek istiyorum.

İzmir, aslında ilk olarak Milli Mücadeleyle geliyor akla. Sembol olmuş illerden bir tanesi. Mustafa Kemal Atatürk’ün de çok sevdiği biliniyor. Zaten sevilmeyecek gibi de değil ki. Dünyada denizle karanın birleşiminin bu kadar uyumlu olduğu başka bir yer var mıdır bilmiyorum? Hele ki o gün Ege Denizi’nin üzerine eğilirken ortamın tamamen turuncunun açık tonlarına bürünmesi yok mu? İnanın burada kelimeler ile anlatamam gidip buraları gezmeniz, görmeniz gerekiyor. Bunu dedim, sizi İzmir’e aşık ettim bari ortada bırakmayayım. İşte çadırınızı sırtınıza alıp evden hızla uzaklaşmanızı sağlayacak birbirinden güzel İzmir ücretsiz kamp alanları.

1- Kestel Barajı Kamp Alanı – Bergama

kestel barajı kamp alanı

İzmir’in güzide ilçelerinden bir tanesi olan Bergama’da bulunan Kestel Barajı, Kestel Çayı üzerinde kuruludur. Buradaki yerel halkın sulama işleminde yararlanması için kurulmuştur. Baraja yakın birçok noktada çadır kampı yapabilirsiniz. Baraj deyince tabi aklınıza doğallıktan uzak yapay bir beton yığını gelebilir ancak aklınızdan bu düşünceyi tamamen silin. Nil Nehri gibi kıvrımları olan bir su havzası düşünün. İçinde de küçük adacıklar var.

Lafı fazla uzatmayalım. Çadırınızla buraya gelin, manzarayı en güzel gören yere çadırınızı kurun ve doğanın tadını çıkarın. Bu arada çevrede sosyal tesis bulunmadığı için yiyecek içecek ihtiyacınızı yanınızda getirmenizde fayda var. Telefonunuzun şarjı içinde powerbank getirebilirsiniz.

2- Nazarköy Kamp Alanı – Kemalpaşa

nazarköy kamp alanları

İşte doğayla bir bütün olabileceğiniz, gündelik hayatın streslerinden kurtulacağınız harika bir kamp alanı. Nazarköy Kamp Alanı çam ağaçlarının gölgesinde oksijene doyacağınız bir çadır kampı serüveni vaat ediyor sizlere. Burada kamp yaparken ayrıca nazar boncuğu tesisleri ile ünlenmiş olan Nazarköy’ü gezebilir, Nazarköy Kanyonu’nda birbirinden güzel fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

Bununla birlikte alan doğa yürüyüşü ve trekking yapmak için de oldukça müsait. Yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmenizi tavsiye ediyoruz.

3- Kaynaklar Kamp Alanı – Buca

kaynaklar kamp alanı

Köy merkezine yakın olması sebebiyle pek çok ihtiyacınızı da karşılayabileceğiniz bir yer olan Kaynaklar Kamp Alanı İzmir’in en güzel kamp alanlarından bir tanesidir. Yılın belirli zamanlarında tırmanış sporu ile uğraşan sporcularında uğrak noktası olduğunu söyleyelim. Yılın tüm zamanında buraya gelebilir, çadırınızı kurup ateş başında kahvenizi yudumlarken eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Farklı bir evrende Karadeniz manzarası görüyormuş hissiyatına kapılabilirsiniz. Hele birde sis çökerse dağlarına gerçekten görülesi bir yer olup çıkıyor. Temel ihtiyaçlarınızı yine yanınızda getirmeniz gerekecek.

4- Sazlıca Plajı Kamp Alanı – Yeni Foça

sazlıca plajı kamp alanı

Ben bir deniz tutkunuyum kendimi maviliklere bırakmadan ne stresimden, ne yorgunluğumdan kurtulabilirim diyenlerdenseniz işte tam size göre bir kamp yeri. Sazlıca Plajı kamp alanı Eski Foça ile Yeni Foça arasında bulunuyor. Sahili pek geniş değil ancak deniz öyle berrak ki ilk bakışta burayı Maldivlere benzetmemek elde değil. Havası deseniz zaten apayrı. Ege’nin o ılık rüzgarları esiyor Batı’dan. Denizin tüm serinliğini ciğerlerinize dolduruyor. Ücretsiz bir şekilde kamp yapabileceğiniz alana gelirken temel ihtiyaçlarınızı yanınızda getirebileceğiniz gibi burada bulunan restorandan da yöresele lezzetleri tadabilirsiniz.

5- Ilıca Plajı Kamp Yeri – Çeşme

ılıca plajı kamp yeri

İzmir merkeze yaklaşık olarak 85 kilometre uzaklıkta bulunan Ilıca Plajı Çeşme’ye 4 kilometre uzaklıktadır. Kilometrelerce uzunluğu olan Ilıca Halk Plajı girişi ücretsizdir. İstediğiniz bir zamanda çadırınızı sırtınıza alıp buraya gelebilir, çadır kampı yaparken aynı zamanda denize girmenin de tadını çıkarabilirsiniz. Plaja yakın alanlarda birçok tesis bulunuyor. Belli bir ücret karşılığı duş ve tuvalet ihtiyaçlarınızı buralardan giderebilirsiniz. Yiyecek içecek temin eden tesislerde var ancak erzakınızı gelirken yanınızda getirmeniz daha sağlıklı olacaktır. Malzemelerinizi tamamlayıp çadırınızı kurduğunuza göre Ilıca Plajı’nın tadını çıkarabilirsiniz.

6- Dereköy Kamp Alanı – Kemalpaşa

dereköy kamp alanı

Deniz seviyesinden biraz yukarılara ormanlık alanlara doğru çıkalım artık değil mi? Denize yakın olmak istemeyen, sıcak sevmeyen ve kalabalık olmasın isteyenler için burası tam bir biçilmiş kaftan. Orman kampı tutkunlarının yılın belirli zamanlarında gelip kamp yapmasının yanı sıra bölgeye yakın birde tırmanış parkuru bulunuyor. Yine yılın belirli zamanları sporcularda bu tırmanış parkurunu kullanmak için buraya geliyor ve genel de burada ki Dereköy Kamp Alanı ve çevresinde konaklıyor.

Kamp alanının yakınında bir tesis olmadığı için yiyecek ve içecek ihtiyacınızı yanınızda getirmeniz gerekiyor. Çok acil bir ihtiyaç olması durumunda en yakın market köy merkezinde bulunuyor. Kamp alanında bulunan hizmetler ise su ve WC ile sınırlı.

7- Delikli Koy Kamp Alanı

deliklikoy kamp alanı

İzmir merkezden araba ile yaklaşıl iki üç saat süren Delikli Koy Türkiye’ni saklı kalmış cennet bahçelerinden bir tanesi. Beyazın en güzel tonundaki kayalıklar ile Çeşme’nin mükemmel denizinin maviliği size ünlü ressamların eserlerinde bile bulamayacağınız bir güzellik sunuyor. Buraya geldiğinizde çadır kampı yapmak isterseniz deniz kenarına çadırınızı kurabileceğiniz gibi sahilin üst tarafına yerleşip denizi uzaktan seyretmeyi de tercih edebilirsiniz. Buranın bir diğer güzel yanı ise içerisinde her hangi bir tesisin olmaması. Belki WC ve duş imkanı olmaması açısından biraz olumsuz görünebilir ancak bu kamping alanında ne gürültülü bir müzik duyacaksınız ne de baş ağrısı yaratacak bir kalabalık. İnsanların gürültüsünden, şehrin kalabalığından kurtulmak isteyenler için adeta bir biçilmiş kaftan olan Delikli Koy Kamp Alanı sizleri bekliyor.

8- Pırlanta Plajı Kamping Alanı

pırlanta plajı kamp alanı

Pırlanta Plajı ismini nereden alıyor hiç merak ettiniz mi? Şöyle diyelim o zaman; parmağınızdaki yüzüğün üzerindeki pırlanta nasıl ışıl ışıl parlıyorsa bu plajdaki kumlarda aynen öyle parlıyor. Neredeyse iki yüz metreye kadar sığ olan deniz çarşaf gibi önünüzde uzanırken ormanın içinde kurulu olan çadırınızdan koşup kendinizi bu serinliğe teslim edebilirsiniz. Pırlanta Plajı Kamp Alanı Çeşme merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıktadır. Dilerseniz yanınızda yiyecek içeceklerinizi getirebilirsiniz lakin merak etmeyin alanın içerisinde bulunan tesisten bunları sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda küçük ücretler karşılığı duş ve WC ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz yerlerde burada mevcut.

9- Çanak Koyu Kamp Alanı – Foça

canakkoyu kamp alani

Foça merkeze yakın olması sebebiyle kamping tutkunları kadar deniz severleri de kendisine çeken Çanak Koyu Türkiye’de saklı kalmış güzelliklerden bir tanesi. Çanak Koyu Kamp Alanı da aslında buranın sahili. Sahilin üst tarafında yeşillik yerlere kurmanız hem alanı kaplamamanızı hem de daha temiz bir kamp geçirmenizi sağlayabilir. Ulaşım ise oldukça basit kendi aracınız ile gelebileceğiniz gibi toplum taşıma ile de buraya ulaşabilirsiniz.

Yiyecek içecek gibi teme ihtiyaçlarınızı civardaki işletmelerden karşılayabilirsiniz. Ve son olarak gün batımında kesinlikle burada olun. Sizi eşsiz bir güzellik bekliyor olacak.

10- Su Uçuran Şelaleleri Kamp Alanı – Aliağa

su uçuran şelaleleri

Şehirler artık yaşanılmaz yerler halini aldı öyle değil mi? Yüksek yüksek binalar külhanbeyi gibi kasıldı şehirlerin en güzel noktalarına. Bizlere ise onların arasında yorucu ve stres dolu bir hayat yaşamak kaldı. İşte bu hayattan biraz olsun sıyrılıp kurtulmak isteyenler için harika bir orman kampı alanı daha ekledik listemize. Buranın adı Su Uçuran Şelaleleri Kamp Alanı. Manise merkeze 35 kilometre uzaklıkta olan bölge şehrin gürültüsünden kaçmakta olanlar için oldukça ideal bir yer.

Buraya gelirken ise yanınızda yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı getirmenizde fayda var. Her ne kadar şelalenin suyu içiliyor dense de sizi buna zorlamak istemiyoruz. Bu yüzden temel malzemelerinizi yanınıza almanızı öneriyoruz. Kamping yapmak için uygun bölümler ise genellikle şelalenin üst kısmında bulunuyor. Buraya çıkarak çadırınızı kurabilir mis gibi doğa havasını içinize çekerek kendinizi dinlendirebilirsiniz.

Bu yazımızda siz çadır kampı tutkunları için İzmir ücretsiz kamp alanları nerededir, imkanları nelerdir gibi soruların cevaplarını vermeye çalıştık. Umarım tatil rotanızı oluştururken size yardımcı olabilmişizdir. Genç Klavye ailesi olarak sizlere şimdiden iyi tatiller diliyoruz.

DEVAMI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu