Oyun

Vampir Köylü Nasıl Oynanır?

İsmi kadar ilginç ve eğlenceli olan vampir köylü nasıl oynanır hiç merak ettiniz mi? Oturarak oynanan rol oyunları arasında en renklilerden bir tanesi olan vampir köylü kalabalık bir arkadaş ortamında oynanabilecek oyunlardan bir tanesidir.

Özellikle evimizde kalmamızın daha iyi olacağı bugünlerde evde oynanabilecek oyunlar nelerdir diye aratmaya başladık. Bu oyunlardan bir tanesi olan vampir köylü nasıl oynanır, kaç kişi ile oynanır, oyun kuralları nelerdir sorularının cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

 

Vampir Köylü Kaç Kişi İle Oynanır?

Vampir köylü oyununu oynamak için kalabalık olunması gerektiğini açıklama kısmında belirtmiştik. Bunu sayı ile ifade etmemiz gerekirse 7-8 kişilik bir gruptan bahsedebiliriz. Tabi bu sayıyı ortamınızda bulunan arkadaş sayısına göre daha da yukarı çekebilirsiniz.

 

Vampir Köylü Oyunu Nasıl Oynanır?

Vampir köylü oynanışı oldukça basit ve eğlenceli olan bir rol yapma oyunudur. Oyun aşağıdaki talimatlara göre oynanır.

Öncelikle oyunun oynanacağı ekip içerisinden 2 vampir ve 1 büyücü belirlenir. Diğer oyuncular köylü olacaktır. Oyuncu sayısı 10 ve üzeri ise vampir sayısı da arttırılabilir. Ve sonrasında kura çekilerek oyuna başlanır.

Oyunda tahmin üzerine kurulu kurallar vardır. Vampirler her gece köylüleri öldürmektedir. Aynı zamanda kim olduğunu bilinmeyen büyücü de vampirleri bulmakla yükümlüdür. Oyunun kalabalıkla oynanmasının sebebi de bu aslında. Daha fazla yanılmak ve daha fazla eğlenmek.

Gündüz olduğunda ise köylüler birbirini suçlar. Kimin vampir olduğu konusunda tahmin yaparlar ve birbirlerini ikna etmeye çalışırlar. Oyunu bu kısımda ikna kabiliyeti yüksek olan oyuncuların ele aldığını söyleyebiliriz. Sizin de ikna kabiliyetiniz yüksek ise bu oyunda bir adım öndesiniz demektir.

İkna etme süreci sona erdiğinde oylama ile bir köylü üzerinde karar kılınır ve onun yakılmasına hükmedilir.

Bundan sonra üç ayrı senaryo karşımıza çıkıyor.

Köylüler eğer yanlış birini yakmışsa yani vampiri yakamamışlarsa yaktıkları köylü ölür ve oyun dışı kalır. Bu da yakılan oyuncu için kötü bir şans aslında.

Vampirler bulunduysa ve oyundaki tüm vampirler yakılmışsa köylüler kazanır. Başka vampir kalmadığı için oyunda diğer tura geçilebilir.

Her gece vampirin kim olduğu konusunda tahmin yürütmesi gereken büyücü vampiri yakaladığında ona doğru tahmin yaptığı söylenir. Büyücü vampiri bulduktan sonra köylülerle konuşup kendisinin büyücü olduğunu iddia ederek vampirleri yaktırabilir. Burada oyunun tatlı tarafı ise köylülerde ben büyücüyüm diyerek blöf yapabilir. Veya vampirlerde aynı şekilde. Ama bu tabi ki riskli bir stratejidir. Eğer köylüler büyücüye inanmazsa bir sonraki turda sağ kalan vampirler direkt olarak büyücüye saldırabilir.

 

Vampir Köylü Oyunu Kuralları

Vampir köylü oyunu kuralları yine oyunun zevkli hale gelmesi için gereklidir. Tabi oyuncularında cıvıtmadan kurallara riayet etmesi gerekir.

  • Öncelikli kural bir yöneticinin veya hakemin belirlenmesidir. Oyunu bu oyuncu yönetir. Tüm oyuncular ya kura çeker ya da hakem oyuncuların kulağında köylü, vampir yada büyücü olduğunu fısıldar. Rol dağımı bu kural çevresinde gerçekleşir.
  • Sıra sıra diğer oyuncular bilmeden görev dağılımı yapılır. Kimse kimsenin rolünü bilmemelidir. Sadece vampirler birbirlerini tanır.
  • Ve sonrasında herkes gözünü açar. Artık sabah olmuştur. Şimdi sıra birbirine tabiri caiz ise bok atmadadır. Herkes birbirini suçlayabilir. Oyuncular birbirlerini vampir olmakla suçlar ve diğerlerini ikna etmeye çalışır. Çünkü kimin vampir olacağı oy çokluğu ile belirlenecektir. Nihayet kimin yakılacağına karar verilir ve oyun geceye döner.
  • Diğer tüm oyuncular gözlerini kapatır. Hakem vampirlerin gözünü açar. Vampirler öldürmek istedikleri bir kişiyi seçerler ve yeniden gözlerini kapatırlar. Sonra büyücünün gözleri açılır. Büyücü de oyuncular içerisinden kimin vampir olup olmadığını öğrenmek için birisi seçer ve bu vampir mi diye sorar. Tabi bunu sesli olarak yapamaz. Hakemde yine sessiz bir şekilde işaretleri ile onaylar veya onaylamaz.
  • Ve yeniden oyun gündüz olur. Bir nevi yeni güne uyanır oyuncular. Artık herkes gözlerini açacaktır. Bu sefer söz sırası hakeme geçer. Öncelikle dün köylülerin seçtiği kişinin kim olduğunu açıklar. Tabi ki isim olarak değil oyun kalıpları ile açıklar. Mesela köylüler vampiri yakmayı başaramamışsa “Dün masum bir köylüyü öldürdünüz!” der. Ölen köylü oyunun sonuna kadar devre dışıdır. Elenmiştir.
  • Sonrasında vampirlerin öldürdüğü oyuncu açıklanır. Ölen köylü yine oyunun sonuna kadar oyun dışıdır.
  • Ve döngü yine en başına döner. Oyuncular vampirlerin kim olup olmadığını birbirlerini ikna etmek yöntemiyle bulmaya çalışırlar. Burada amaç kimsenin rolünü belli etmemesidir. Özellikle vampirlerin.
  • Oyun aynı döngü içerisinde devam eder.

İlk bakışta zor bir oyun gibi görülse de bir iki tur sonrasında zihniniz alıştığında oynadığınız en zevkli grup oyunlarından bir tanesi olacaktır. Kalabalıkla oynanabildiği için özellikle sınıf gibi ortamlarda oynamak çok daha zevkli olabilir. Yine arkadaşlarınızla bir araya gelip bir bahçede veya evde de oynayabilirsiniz. Arkadaşlarınız arasında oyunun oynanışını bilmeyen arkadaşınız var ise vampir köylü nasıl oynanır yazımızı okuyabilir ve sizler gibi oyunu tamamen öğrenebilir.

Şimdiden iyi eğlenceler.

DEVAMI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu