Hayvan İsimleriKelimeler

F Harfi ile Başlayan Hayvan İsimleri

F ile başlayan hayvanlar değil de dünyada ne kadar hayvan türü var tahmin edebilir misiniz? Emin olun bütün tahminlerinizin birazdan okuyacağınız listeden sonra sönük kalacak. Karada, denizde ve havada hatta yerin altında bile yaşayabilen binlerce canlıyı sizler için listelemeye çalıştık.

Hayvanlar insanlar ile birlikte dünyayı paylaşan canlılar aslında. Tabi ki birde bitkiler var. Üç ayrı canlı türü dünyayı paylaşmış ve bir döngü içinde bunu sürdürmeye çalışıyor. Lakin burada biraz aktivist gibi konuşmak gerekirse hayvanlardan önce biz onların yaşam alanına saldırmaya başladık. Hatta yeri geldi yaşam alanlarının bile ötesine geçip yaşamlarına saldırmaya başladık. Bu yüzden de f harfi ile başlayan hayvanlar listemizde bulunan canlılardan çoğu neslinin tükenmesi tehlikesi ile karşı karşıya.

Tabi bunu çevirmekte bizim elimizde diyerek yazımız hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Öncelikle bu yazı nerede ihtiyacınız olur. Mesela arkadaşlarınız ile isim şehir hayvan oyunu oynuyorsanız buradan küçük kopyalar alabilirsiniz. Yüzlerce hayvan türünden en farklısını tercih ederek rakiplerinizin bir puan önüne geçebilirsiniz. Sakın endişelenmeyin bu sır kesinlikle aramızda kalacak. Ayrıca hayvan türlerini bilmek ve haklarında bilgi sahibi olmak ufkunuzu genişletecek genel kültür bilgisi olarak beyninize yerleşecektir. Yazımızın girişinde birçok hayvanın açıklamasını yaptık. Genel kültür olarak kendinize bir şey katmak isteyenlerdenseniz hayvanların ait olduğu familyalara kadar öğrenebileceğiniz bu bölümü okuyabilirsiniz. Yok eğer sadece oyun için buradaysanız listemizde de farklı hayvanları kolaylıkla bulabilirsiniz.

F Harfi ile Başlayan Hayvan İsimleri, Baş Harfi F Olan Hayvan İsimleri

Fare

fare

Fare, neredeyse her ülkede rastlanabilen küçük bir kemirgendir. Fare, Antarktika’nın bazı kısımları da dahil olmak üzere dünyanın her köşesinde bulunur.

Yaşadığımız dönemde pek çok insan, farenin ufak vücudu ve sessiz duruşu nedeniyle fareyi evcil hayvan gibi benimsemeyi sever. Fare, kolay kolay yerinde durmayan ve incelemelerde hareketliliği nedeniyle sorun çıkartan bir hayvan olmasına rağmen, bilimsel araştırmalarda da sıklıkla kullanılır.

Fare, küçük memeliler, kuşlar ve sürüngenler için dünya çapında genellikle kolay bir avdır. Bu sebepten ötürü fare vahşi ortamda çok kısa süre hayatta kalır, çünkü fare birçok saldırgan hayvan ve kuş için ulaşılması kolay bir hedeftir. Evcil hayvan olarak beslendiğinde ise fareler birkaç yıla kadar hayatta kalabilir.

Fareler tarlalardaki ürünleri yiyerek mikropları ve dışkıları yoluyla diğer hayvanlar ile insanlara hastalık bulaştırabilirler. Farelerin neden olduğu haşere problemleri nedeniyle, evcil kedilerin farelerle ortak hanelere girdiği düşünülmektedir.

Dişi cinsiyette olan farelerde hamilelik süresi bir aydan azdır ve hamilelik döneminde boyutları erkek farelerden oldukça fazla olmaktadır. Yavru fareler “mice” olarak bilinir ve bu fare yavruları tüysüz ve gözleri ile kulakları kapalı olarak doğarlar. Yavrular üç aylık büyüme dönemine ulaştıklarında sütten kesilirler.

Dünyanın çeşitli yerlerinde varlıklarını sürdüren 40 farklı fare cinsi bulunmaktadır. Bu fare türlerinin boyutları bulundukları ve büyüdükleri ortama göre değişiklik göstermektedir.

Fare Kuşu

fare kuşu

Fare kuşları, yumuşak, tüy gibi vücut kıllarına sahip ince grimsi veya kahverengi kuşlardır. Tipik olarak vücut uzunluğunda yaklaşık 10 santimetre, uzun, ince kuyruklu, 20-24 santimetre uzunluğunda ve 45-55 gram ağırlığındadırlar. Arborealdirler ve meyveler ile tomurcukları aramak için kemirgenler gibi yapraklar arasında koşuştururlar. Onlara fare kuşu adını veren şey ise tam olarak bu alışkanlıklarıdır. Akrobatiktirler ve baş aşağı durarak beslenebilirler. Tüm türlerin güçlü pençeleri ve çok amaçlı dış ayak parmakları vardır. Ayrıca gagaları oldukça kısadır.

Fare kuşlarının sosyal hareketleri de farelere oldukça benzer. Grup halinde gezmeyi severler ve hafif ağaçlık alanlarda yaklaşık yirmi kişilik gruplar halinde bulunurlar.

Bu kuşlar genellikle ağaçlarda oldukça farklı türde bir yuva yaparlar. Tipik olarak 2-4 yavru yumurtadan çıkar ve yumurtadan çıkarak çok erken olgunlaşan ve kısa sürede yuvayı terk eden, uçabilen yavrular verir.

Fil

fil

Dünya genelinde yaklaşık iki ana fil türü vardır: Asya fili ve Afrika fili. Asya filinin çok sayıda alt türü vardır, bunlar Hint Fili, Sri Lanka Fili, Sumatra, Borneo Fili’dir.

Afrika filleri Asya fillerinden daha büyüktür ve Afrika Çalı Fili ve Afrika Orman Fili olmak üzere iki alt türü vardır.

Fil, diz eklemlerine sahip olmasına rağmen zıplama yeteneğinden mahrum tek memeli hayvandır. Bunun esas olarak filin büyüklüğünden kaynaklandığı düşünülüyor, ancak aynı zamanda filin bacaklarının inşa edilme şekli nedeniyle, filin olağanüstü ağırlığını desteklemek için kısa ve tıknaz olmaları da sebep olarak gösterilir.

Filler, yaklaşık 22 saat yemek yiyen otobur hayvanlardır! Fil, ağaç tepelerinde yeşil yapraklar arar, ancak filin yaprakları almak için ağacı yıkması alışılmadık bir durum değildir.

Fillerle ilgili eski bir efsane, fillerin farelerden korkmasıdır. Bunun ortaya çıktığı sebep ile alakalı boyut farkı (filler en büyük kara hayvanlarından biridir, fareler en küçüklerinden biridir), filin bir farenin fillerin gövdesine ve yuvasına girebileceği korkusu gibi bir dizi teori vardır. Farelerin uyurken fillerin üzerinde sürünerek kalan yiyeceğe ulaşabildikleri bilinmesi de geçerli olasılıklardan biridir. Fillerin farelerden gerçekten korkup korkmadıkları bilinmemektedir, ancak testler, fillerin fareler varken kesinlikle beklediğiniz kadar rahat olmadığını göstermektedir.

Flamingo

flamingo

Flamingo oldukça dikkat çekici, pembe bir sığ kuştur. Aslında 6 farklı flamingo türü vardır. Bunlar Büyük Flamingo (Afrika, Avrupa, Asya), Küçük Flamingo (Afrika, Hindistan), Şili Flamingosu (Güney Amerika), Jame Flamingo (Güney Amerika), Andean Flamingo (Güney Amerika) ve Amerikan Flamingo’dur (Karayipler).

Dünyanın her yerinde farklı flamingo türleri yaşamaktadır. Amerikan Flamingo, Kuzey Amerika’da vahşi doğada yaşayan tek flamingodur. Bahamalar, Küba ve Hispaniola gibi birçok Karayip adasında flamingolara rastlayabilirsiniz. Aynı zamanda kuzey Güney Amerika, Galapagos Adaları ve Meksika’nın bazı bölgelerinde de yaşamaktadırlar. Flamingolar, lagünler veya çamurluklar ile göller gibi su seviyesi düşük bir habitatta yaşarlar. Suda yiyecek aramak için dolaşmayı severler. Çok sosyaldirler ve bazen 10.000 kuştan oluşan büyük gruplar halinde yaşarlar.

Flamingolar yiyeceklerinin çoğunu, karides gibi böcekleri ve kabukluları yemek için çamur ve suyu filtreleyerek kullanırlar. Pembe rengini yiyeceklerindeki pigment olan karotenoidden alırlar, bu da havuçları turuncu yapan şey ile aynı şeydir.

Fok

fok

Fokun kürek şeklindeki kanatları ve benzersiz fizyolojisi, en tehlikeli su koşullarında bile gelişmesini sağlar. Hem karaya hem de denize meraklı, sosyal ve iletişimsel memelilerdir. Bir kez acımasızca avlandıklarında, oldukça fazla sayıda hayvana zarar verebilirler.

“Fok”, tüm “Pinniped” (Yüzgeçayak) türleri için resmi olmayan bir addır. Pinniped adı, Latince’de “yüzgeçli” anlamına geldiği için foklara uygun bir şekilde seçilmiştir. Amfibi yaşam tarzlarına rağmen, tüm Pinnipedler deniz düzenini işgal eder yani kediler, ayılar, köpekgiller, rakunlar, kokarcalar ve firavun fareleri ile aynı düzendedirler. On milyonlarca yıl önce, Pinnipedler diğer Carnivoralardan ayrıldı ve okyanuslarda ve kıyılarda yaşamaya başladı. Ancak Pinniped terimi, herhangi bir belirli aile veya cinsi ifade etmez. Bunun yerine, tek bir evrimsel kökene sahip bir grup benzer deniz organizmasını temsil eder.

Pinnipedler, çeşitli ve heterojen bir gruptur. Uzun, esnek gövdeler, palet şeklindeki uzuvlar, kısa burunlar ve yuvarlak kafalar gibi ortak birçok özelliği paylaşsalar da, aralarındaki birçok farkı tespit etmek de kolaydır. Kulakların konumu ve daha kalın kürk özelliğinin varlığı diğer türlerden ayıran iki ana özelliktir. Mors her iki aileden de ayrılır. Bu tür, büyük dişleri, daha küçük gözleri, özellikle belirgin bıyıkları ve neredeyse tamamen tüysüz gövdeleri ile tanımlanabilir.

F Harfi ile Başlayan Hayvan İsimleri ve Anlamları

F harfi ile başlayan hayvan isimleri hangileridir? Baş harfi F olan hayvan isimleri hangileridir? İsim şehir hayvan oyunu için hayvan isimleri.

  • Fare
  • Fare Kuşu
  • Fener Balığı
  • Fırtına Kuşu
  • Fil
  • Fiyu
  • Flamingo
  • Fossa
  • Fok
  • Franklin Martısı
  • Fregat Kuşugiller
  • Fulya Balığı
DEVAMI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu