B Harfi ile Başlayan Hayvan İsimleri


B ile başlayan hayvanlar değil de dünyada ne kadar hayvan türü var tahmin edebilir misiniz? Emin olun bütün tahminlerinizin birazdan okuyacağınız listeden sonra sönük kalacak. Karada, denizde ve havada hatta yerin altında bile yaşayabilen binlerce canlıyı sizler için listelemeye çalıştık.
Hayvanlar insanlar ile birlikte dünyayı paylaşan canlılar aslında. Tabi ki birde bitkiler var. Üç ayrı canlı türü dünyayı paylaşmış ve bir döngü içinde bunu sürdürmeye çalışıyor. Lakin burada biraz aktivist gibi konuşmak gerekirse hayvanlardan önce biz onların yaşam alanına saldırmaya başladık. Hatta yeri geldi yaşam alanlarının bile ötesine geçip yaşamlarına saldırmaya başladık. Bu yüzden de b harfi ile başlayan hayvanlar listemizde bulunan canlılardan çoğu neslinin tükenmesi tehlikesi ile karşı karşıya.
Tabi bunu çevirmekte bizim elimizde diyerek yazımız hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Öncelikle bu yazı nerede ihtiyacınız olur. Mesela arkadaşlarınız ile isim şehir hayvan oyunu oynuyorsanız buradan küçük kopyalar alabilirsiniz. Yüzlerce hayvan türünden en farklısını tercih ederek rakiplerinizin bir puan önüne geçebilirsiniz. Sakın endişelenmeyin bu sır kesinlikle aramızda kalacak. Ayrıca hayvan türlerini bilmek ve haklarında bilgi sahibi olmak ufkunuzu genişletecek genel kültür bilgisi olarak beyninize yerleşecektir. Yazımızın girişinde birçok hayvanın açıklamasını yaptık. Genel kültür olarak kendinize bir şey katmak isteyenlerdenseniz hayvanların ait olduğu familyalara kadar öğrenebileceğiniz bu bölümü okuyabilirsiniz. Yok eğer sadece oyun için buradaysanız listemizde de farklı hayvanları kolaylıkla bulabilirsiniz.
İçerik Tablosu
B Harfi ile Başlayan Hayvan İsimleri ve Anlamları
B harfi ile başlayan hayvan isimleri hangileridir? Baş harfi B olan hayvan isimleri hangileridir? İsim şehir hayvan oyunu için hayvan isimleri.
- Babirussa
- Babun
- Bahçe Örümceği
- Bakır Kafalı Yılan
- Batı elmas sırtlı çıngıraklı yılanı
- Bal Arısı
- Bal Porsuğu
- Balaban Kuşu
- Balçık Balığı
- Balık Kartalı
- Balıkçı Sansar
- Balıkçıl
- Balıkl
- Balina
- Baltimore Sarıasması
- Bandikut
- Banteng
- Barasinga
- Barbunya Balığı
- Barlam
- Baştankara
- Baykuş
- Bıldırcın
- Bıyıklı Balık
- Boa Yılanı
- Boğa Antilobu
- Borazan Kuşu
- Boz Ayı
- Bukalemun
- Bülbül
- Boğa
- Bufalo
B Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri
Babirussa
Babirusa, yuvarlak bir gövde kısmına, biraz sivri bir buruna ve nispeten uzun, ince bacaklara sahiptir. Erkekler olan birey dişilerden daha büyüktür. Babirusaların en çarpıcı fiziksel özellikleri dişleridir. Erkeklerin üst köpek dişleri asla ağız boşluğuna girmez, bunun yerine yukarı doğru büyür, burnun üst kısmını delip alnına doğru yani geriye doğru kıvrılabilir. 30 cm uzunluğa ulaşmaları mümkündür.
Dişi olan babirusalarda üst köpek dişleri oldukça küçüktür veya hiç yoktur. Bu dişler kırılgandır ve yuvalarında gevşektir, belirlemelere göre saldırı anında fazla işe yaramazlar, ancak saldırı anlarında hançer benzeri alt dişler kullanılırken yüzü korumaya yardımcı olabilirler. Ayrıca bazı araştırmalarda bu fildişlerin rakibin fildişlerini kenetlemek ve tutmak için kullanıldığına dair kanıtlar vardır.
Babun
Babunlar, maymun dünyasının en tanınan hayvanlarından bazılarıdır. Suratlarının her iki tarafında duran tüyleri ve kırmızı renge dönebilen büyük, tüysüz kalçaları vardır. Bu otantik dünya maymunlarının diğer bazı maymunlar gibi işlevsel kuyrukları yoktur, doğal olarak kuyruklarını bir el gibi kullanmakta zorlanırlar.
Çoğu hayvan otoritesine göre babunlar dünyanın en büyük maymunlarıdır. Babunlar diğer maymunlarla kıyaslandığında 60 ila 86 santimetreye kadar büyür ve kuyrukları değişmekle birlikte ek olarak 41 ila 58 cm olabilir. Bir çocuk kadar yani 22 ila 37 kilogram ağırlığında olabilirler.
Bakır Kafalı Yılan
Bakır kafalı yılan, ismini kırmızımsı kafa renginden alan nadir birkaç yılandan biridir. Kuzey Amerika Agkistrodon ( Ancistrodon olarak da yazılır ) contortrix, doğu ve orta Amerika Birleşik Devletleri’nin bataklık, kayalık ve ağaçlık bölgelerinde bulunan zehirli bir türdür. Yayla mokasini olarak da adlandırılan engerek ailesinin (Viperidae) bir üyesidir ve her göz ile burun deliği arasında karakteristik küçük, duyusal detayı mevcut olduğu için Crotalinae (çukur engerekleri) alt ailesi ile ilişkilendirilir.
Genellikle 1 metreden kısa ve pembemsi veya kırmızımsı bir yılandır. Bakır renkli bir kafa ve sırtında genellikle kum saati şeklindeki kırmızımsı kahverengi benekler içerir. Hem soğuk hem de sıcak avı yiyebilir ve kemirgen kontrolünde yeteneklidir. Kendisine ait birçok yılan ısırığı bildirilmiştir, ancak bu yılanın zehiri nispeten zayıftır ve nadiren ölümcüldür.
Bal Arısı
Bal arıları ( Apis mellifera ) bal üretimi için önemi ile bilinir. Bal üretimine ek olarak A. mellifera, Türkiye’de polenleyici olarak en yaygın kullanılan türdür. Bal arıları, Türkiye’deki ticari olarak yetiştirilen 100’den fazla mahsulü polenlemek için yönetilir ve kullanılır.
Pek çok hobisi olan arıcı olmasına rağmen, yetiştiricilere polenleme hizmetlerinin çoğunu sağlamaktan ticari arıcılar sorumludur. Bombus arıları ( Bombus ), yaprak kesen arılar ( Megachile rotundata) ve daha az ölçüde alkali arılar (Nomia melanderi) ve mason arıları (Osmia spp) Türkiye’de de polenleyici olarak kullanılmak üzere yönetilmektedir.
Bal Porsuğu
Genel özellikler bakımından, bu hayvanlar hem kötü şöhretli ve huysuz hem de saldırgandır. Bal porsukları hem korkusuz hem de acımasızdır ve kaçış olmadığında insanlar dahil hemen hemen her hayvana saldırırlar. Kendilerini geliştirmek için kasıtlı olarak kavgalar seçerler ve diğer hayvanların yuvalarını kaba bir şekilde ele geçirirler. Çoğunlukla bal porsuğu diğer hayvanlara saldırır. Tabiat Ana’nın saldırganları olan bal porsukları, uzun tünellerde dahi 10 dakikadan daha kısa sürede yuva yapabilen yetenekli kazıcılardır.
Balina
Balinalar memeli hayvanlardır ve yunuslarla birlikte ceteacea alt cinsine aittirler. Diğer memeliler gibi balinalar da sıcakkanlıdır, oksijen solurlar, canlı yavrularını doğurur ve onları sütle beslerler. Sudaki yaşam için evrimleri, onları soğuktan koruyan ve kaldırma kuvveti sağlayan kalın bir balina yağını içerir.
Balinaların iki alt cinsi bulunmaktadır. Birinci sınıf, balenli balinalar, kambur, gri ve mavi balinaları içerir. Dişler yerine, balenli balinalar, ağzının çatısını çevreleyen, balen veya balina kemiği adı verilen azgın bir materyalden oluşan fırçalara benzer tabakalara sahiptir. Ağızlarını açarak ve bol miktarda su yutarak beslenirler. Balya plakaları, küçük balıklar içeren yiyecekler için süzgeç görevi görür. Balenli balinalar yazlık beslenme alanlarında yılın sadece yarısında beslenirler. Yiyecek bulmak, üremek ve genç olmak için göç ederler.
İkinci alt sınıf olan dişli balinalar, katil balinaları içerir. Bu balinalar etoburdur ve adından da anlaşılacağı gibi balya plakaları yerine dişleri vardır. Yıl boyunca beslenirler ve tipik olarak göç etmezler.
Baykuş
Baykuşun eşsiz görünümü, onu diğer kuş türlerinden çok ayırt edilebilir kılar. Çok büyük bir kafaları ve devasa gözleri vardır. Aslında, bazı insanlar baykuşların oldukça komik göründüklerini düşünüyor. Aşağıya doğru dönen çok keskin görünümlü bir gagaya sahip olduklarını kolaylıkla fark edebilirsiniz. Devasa gözleri, inanılmaz bir görüşe sahip olmalarına izin veriyor. Binoküler görüş dediğimiz şeye sahipler.
Baykuşlar aslında yaklaşık 110 derecelik bir görüş alanına sahipler ve bunun yaklaşık 70 derecesi zoom yaparak görmeyi mümkün kılıyor. Başlarını tersine dahi çevirebilirler. Bu özellik, insanları büyüleyen, anatomilerinin oldukça şaşırtıcı bir yeteneğidir. Gözlerini düzgün bir şekilde korumak için üç göz kapakları vardır. Üstteki göz kırpmak, alttaki ise uyumak içindir. Üçüncü göz kapağı, gözleri temiz tutmak için içten dışa kapanır.
Bıldırcın
Bıldırcınlar, doğal yaşam alanları Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika’nın geniş alanlarını içeren dolgun, kısa boyunlu av kuşları olmalarıyla bilinirler. Aynı zamanda Güney Amerika ve Avustralya’da daha az yaşarlar. Bazı türler, etleri ve yumurtaları için çiftliklerde evcilleştirilip yetiştirilirken, belirli yerlerdeki popülasyonlar genellikle yabani bıldırcın avı yapar. Bu kuşlar zamanlarının çoğunu yerde geçirirler çünkü vücutları genellikle uzun mesafeler uçuşta kalmalarını zorlaştırır. Bıldırcınlar tüm dünyada popüler ve faydalanılan hayvanlardır.
Boz Ayı
Boz ayı, bir zamanlar batı ve kuzeybatı Amerika Birleşik Devletleri’nde bol miktarda bulunan bir tür ayı cinsidir. Bu tür aynı zamanda Kuzey Amerika Boz Ayısı olarak da bilinir. “Boz ayı” adı, ayıya kırçıllı veya gümüşi bir görünüm kazandıran tüylerinin üzerindeki hafif uçlardan gelmektedir.
Boz ayılar çok açık kahverengi veya koyu kahverengi olabilir. Bu ayıların büyük kafaları, tabak şeklinde yüzleri, kısa yuvarlak kulakları ve kısa kuyrukları vardır. Bazılarının sırtının üst kısmında kazma için güç sağlayan büyük bir kaslı kambur bulunur. Boz ayının ön ayaklarındaki pençeler kavisli, geniş ve sağlamdır, bu da ayının yiyecek için toprağı kazmasına yardımcı olur. Boz ayının pençeleri, böcekleri bulmak için kayaları çevirmek için de gayet kullanışlıdır.
Bukalemun
Bilimsel adı Chamaeleonidae olan bukalemun bir kertenkele türüdür. Madagaskar, İspanya, Afrika, Asya ve Portekiz’e yayılmış bu kertenkelelerin 160’tan fazla türü vardır. Büyük gözleri, kıvrılmış bir kuyruğu vardır ve bazı türler, yırtıcılardan korunmak için bir savunma mekanizması olarak çevreleriyle uyum sağlamak için deri rengini büyük bir hızla değiştirebilirler. Bu kertenkeleler ciltlerini pembe, mavi, kırmızı, turuncu, yeşil, siyah, kahverengi, açık mavi, sarı ve turkuaz olarak değiştirebilirler.
Hem ormanda hem de çölde, Afrika’da, Asya’da ve Güney Avrupa’nın bazı kısımlarında bulunurlar ve bukalemunlar Kuzey Amerika’nın bazı bölgelerine yayılmıştır. Bu kertenkelelerin çoğu ağaçlarda veya çalılıklarda yaşar.