8. Gün İftar Menüsü


Buğday çorbası hem hazırlaması kolay hem de pek çok kişi tarafından tercih edilen bir çorba türüdür. Bunun yanı sıra 8.gün iftar menüsü için beraberinde saksı kebabı da tercih edebilirsiniz. Yanında ise güzel bir nohutlu pilav ve domates salatası, tercih edeceğiniz taze kekik dalları ile mükemmel bir seçim olacaktır. Malzeme listesi ve tarifi hakkında bazı bilgiler şöyledir.
Buğday çorbası tarifi


Sos malzemeleri;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Salça
- Kırmızı pul biber
- Kuru nane
- Karabiber
Ana malzemeler;
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- Yarım su bardağı nohut
- 6 su bardağı su ( su ve et suyundan oluşan bir karışım olursa daha lezzetli ve faydalı olacaktır)
Akşamdan buğday ve nohut ıslanır. Yıkadıktan sonra da düdüklü tencereye 6 bardak su ile koyarak, 20 dakika pişirebilirsiniz. Eğer ki ıslatmadan yapmak istiyorsanız bu durumda yarım saat yeterli olacaktır.
Sos tencerenizi alarak, tereyağı içerisine sıvı yağ ekledikten sonra kızdırınız. Sonrasında ise soğanlarınızı kavurarak, salça ile birlikte birkaç defa çevirerek kavurunuz. Rende domatesler eklendikten sonra iyice pişmesi gerekiyor. Tuz ve baharatlar isteğe göre eklenerek ocaktan alınır. Haşlanmış olan nohutlar ve buğday içerisine bu sos karıştırılarak, birkaç taşım kaynama gerçekleştirildikten sonra ocaktan alınabilir. Eğer ki su az gelirse bu durumda sıcak su eklemesi yapabilir ve tekrar kaynamasını sağlayabilirsiniz.
Saksı kebabı tarifi


Sos malzemeleri;
- 2 tane domates rendesi,
- 1 tatlı kaşığı kekik,
- 1 çay kaşığı pul biber
- Kızartmak için
- Sıvı yağ
- Üzeri için
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Çeri domates
Ana malzemeler;
- 500 gr dana kuşbaşı
- 3 tane orta boy bostan patlıcanı
- 3 tane domates
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 3 tane sivri biber
- 1 tane kırmızıbiber
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası ya da domates saçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Kekik
Sizlere 8.gün iftar menüsü için saksı kebabı hakkında şu bilgileri sunabiliriz.
Tencere kızdırılarak, etleri içerisine alınız. Yüksek ateşte etlerin sulanmadan önce kavrulması gerekmektedir. Et suyunu elbette ki salacaktır ki sonrasında suyu çekilmesinden itibaren, yağlarınızı ekleyebilirsiniz. Yağ ilavesi yatıktan sonra da biber ve soğanları içerisine koyarak kavurunuz. Sonrasında da salça eklemesi yaparak kavurmaya devam ediniz. Rendelenmiş domateslerde bu durumda eklenebilir. Kısık ateşe alarak etlerin yumuşak bir şekilde pişmesi sağlanmalıdır. Bazı durumalardı 25 dakika pişirilme süresi yeterli oluyor aslında. Sizlerde bu süreci ocağınızın durumuna göre ayarlayabilirsiniz. Eğer ki etleriniz bu süreçte yumuşamadıysa biraz daha su ilavesi yaparak pişirmeye devam edebilirsiniz.
Patlıcanlar ise ikiye ayrıldıktan sonra ortaları oyulur. Tabi ki öncesinden 15 dakika boyunca tuzlu suda bekletmek gerekmektedir. Suları süzülen ve kurulanan patlıcanlar kızartıldıktan sonra havlu kâğıt üzerine alınır. Fırın kabına dizmeden önce etlerinizi patlıcanların içine alabilirsiniz. Sonrasında da fırın kabınıza alarak, baharatlarını de üzerine döktükten sonra peynirinizi üzerine serpiniz. Peynirler kızana kadar fırınlandıktan sonra afiyetle tüketilebilir.
Lezzeti bir salata
Malzemeler;
- Dal taze kekik
- 1 adet domates
- 2 adet kornişon turşu
- Küçük boy kapya biber
- Zeytinyağı
- Limonsuyu
- Tuz
- İsteğe göre nar ekşisi
Domatesleri iri iri doğrayarak, turşu ve biberleri de ekledikten sonra, tuz ve salata soslarını kullanabilirsiniz. Üzerine de birkaç dal teze kekik atarak, hafif ve kolay bir salata hazırlayabilirsiniz.